Forårssuppe med hvide asparges og ærter

Forårssuppe med hvide asparges og ærter

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

0,5 bdt hvide asparges
1 dl krydderurter
8 sukkerærter
5,5 dl hønsebouillon
salt og peber
---------------------------------
boller

Fremgangsmåde:

Den delikate smag af hvide asparges kommer rigtig til sin ret i denne enkle suppe. Hvis du ikke kan skaffe hvide asparges, så kan du godt bruge grønne, men det spiller ikke rigtigt med asparges fra glas. Så skal du ihvertfald omregne kogetiden radikalt.

Brug hvad du har af krydderurter, basilikum, purløg og kørvel er også godt.

Skræl aspargeserne og skær de nederste og øverste to centimeter fra. Gem hovederne. Snit stilkene og kog dem møre i bouillonen.

Blend det hele helt jævnt ved hjælp af en stavblender eller ad flere omgange i en food processor. Kom rigelig finthakkede krudderurter i og smag til med salt og peber.

Lad halverede sukkerærter og aspargeshoveder koge med de sidste par minutter.

Suppen serveres med lune boller.