Forårssalat med stenbiderrogn

Forårssalat med stenbiderrogn

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

250 g stenbiderrogn, frisk
0,5 tsk fint salt
Salat
50 g feldsalat
150 g hellefisk, røget
1 rødløg
1,5 dl creme fraiche 18%
Tilbehør
100 g ristet hjertebrød.

Fremgangsmåde:

Start med at fjerne de grove hinder fra rognen. Kom den i en skål og hæld koldt vand ved til den er dækket. Pisk forsigtigt i rognen med et pæreformet piskeris så hinderne hænger i riset. Fjern hinderne fra piskeriset og gentag piskningen, 1-2 gange, til der ikke er flere hinder. Lad rognen dryppe godt af i en sigte. Kom den i en skål og rør den forsigtigt op med salt. Lad den trække tildækket i køleskabet i ca. 2 timer. Smag evt. rognen til med salt.

Salat: Fjern forsigtigt roden fra feldsalaten så bladene forbliver samlede. Skyl salaten godt.

Anret hellefisken på portionstallerkener sammen med salat, rødløg og stenbiderrogn.

Server cremefraiche i en skål ved siden af.