Forårsgrøntsager

Forårsgrøntsager

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

300 g broccoli
3 stilke bladselleri
250 g grønne asparges
250 g sukkerærter
1 bdt forårsløg
500 g tomater
1 citron, saft
1 bdt basilikum
2 spsk parmesan ost, revet
2 spsk balsamico
1 knsp muskatnød, revet
3 spsk smør
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1 Broccolien renses og deles i buketter. Stilkene skæres fra og skives fint. Bladsellerien renses, vaskes og skæres i 3 cm. lange stykker. Aspargesene renses, de træagtige ender skæres af og stænglerne skæres i 3 cm. lange stykker. Sukkerærter og forårsløg renses og vaskes. Det grønne skæres af de små hvide løg, på nær et stykke på 2 cm. Resten af de grønne toppe skæres i fine ringe. Tomaterne skoldes, flås og skæres i smalle snitter.

2 I en stor gryde opvarmes rigeligt saltet vand, saften af en citron blandes i. Grønsagerne blancheres, de tilsættes efter hinanden: aspargessnitterne (5min), selleristykkerne (4min), broccolibuketterne (3 min) og sukkerærterne (2 min). Skyl alle de blancherede grønsager i koldt vand og lad dem dryppe af. Kogevandet gemmes til senere.

3 Lad smørret bruse af på en pande. Løg og broccoli kommes i og dampes under omrøring i 3 min. De blancherede grønsager kommes i lidt efter lidt og nogle spsk. af kogevandet tilsættes. Tomatsnitterne røres i.

4 Der dampes videre til grønsagerne er møre, med stadig dejlig sprøde og bidfaste. De blandes med aceto balsamico, en smule salt, friskkværnet peber og 1 knsp. friskreven muskatnød. De grønne løgringe, den friskrevne parmesan og basilikumbladene drysses over, og grønsagerne serveres straks. De store opdyrkede områder i Norditalien, Emilia-Romagna og Veneto, er rigt begavede med grønsager. Og der er bestemt ingen mangel på prægtige grønsagsopskrifter i disse regioner…