Foie gras terrine med kalvekæber hertil rosiner i orange-mandel sirup

Foie gras terrine med kalvekæber hertil rosiner i orange-mandel sirup

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

Foie gras terrine med kalvekæber:
125 g foie gras
125 g kalvekæber
laurbærblade
2 spsk cognac
1 tsk citron
1 knsp peber
1 knsp salt
Rosiner i orange-mandelsirup:
1 dl sultana rosiner
1 appelsin, saft og skal
0,5 dl sukker
1 dl vand
2 spsk ristede mandler

Fremgangsmåde:

Kalvekæber koges i vand tilsat salt samt laurbærblade i ca 1½ time, afkøles og befries fra sener og fedt. Foie gras renses for sener, hinder og blodårer, hvorefter den plukkes i små stykker. Kalvekæber, foie gras, salt, peber, citron samt cognac røres sammen. Massen lægges på husholdnings film og rulles stramt ind til en pølse, som pocheres i varmt vand i 4 min, hvorefter den afkøles i isvand. Saft og skal af appelsin, sukker og vand koges ind til sirup med de hele rosiner, og de ristede mandler tilsættes inden servering. ANRETNING: Der skæres ca 3 cm tykke skiver af terrinen, som anrettes med rosiner og mandler i sirup. Serveres med tyndskåret toastet brød.