Flade boller med tomatfyld

Flade boller med tomatfyld

Forberedelses tid:

Antal:

ca 8 stk.

Ingredienser:

50 g smør
4½ dl vand
50 g gær
2 tsk sukker
2 tsk groft salt
ca. 650 g durum hvedemel
Tomatfyld
halvdelen af en dåse hakkede tomater på ca. 400 g
1 tomatpuré
1 hvidløg, fed
1 gl feta, marineret
½ dl grønne oliven
Pensling:
2 tsk olie fra Karolines Marineret Feta.

Fremgangsmåde:

Bagetid: Ca. 20 min. ved 225º. Flade boller: Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål. Rør først gæren ud heri og derefter sukker, salt og 2 tsk af durummelet. Dæk skålen med fx et låg og lad blandingen stå et lunt sted i ca. 10 min. Slå resten af melet i (hold lidt mel tilbage) - dejen skal være blød. Dæk igen skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1/2 time. Tomatfyld: Lad de hakkede tomater dryppe af i en sigte i ca. 5 min. Kom de afdryppede tomater i en skål og rør dem sammen med tomatpure og hvidløg. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 12 cm i diameter). Læg de flade boller på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. Hæld Feta ost til afdrypning i sigten - gem lidt af olien. Tryk fordybninger i bollerne og pensl med olien. Fordel først tomatfyld - derefter oliven og til sidst ostetern på de flade boller. Bag dem midt i ovnen til osten er gylden.