Flødebagte rodfrugter med røget svinemørbrad

Flødebagte rodfrugter med røget svinemørbrad

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

0,5 bk jordskokker
1 pastinak
1 persillerod
1 gulerødder
4 skalotteløg
3 kartofler
3 fed hvidløg
olie
2 dl piskefløde
salt og peber
evt. lidt rasp
------------------
200 g svinemørbrad, røget

Fremgangsmåde:

Alle de dejlige rodfrugter der er fremme om vinteren bliver helt cremeagtige og runde i smagen når de, som her, får luksusturen og bader i piskefløde. Der behøves egentlig kun ganske lidt yderligere tilbehør. Her har jeg foreslået lidt røget svinemørbrad, men det kunne lige så godt være en let salat. På billedet ser du fx en salat af feldsalat, æblebåde og lidt strimlet rødkål, blot dryppet med nøddeolie og appelsinsaft. Rengør alle grøntsagerne og skræl dem. Du kan sagtens bruge andre end dem jeg har foreslået. Snit løgene i halve eller kvarte. Snit hvidløget i tynde skiver. Skær rodfrugterne i ensartede tern eller skiver, ikke for store. Vend dem godt sammen med salt og peber og kom det hele i et smurt ildfast fad. Hæld fløde over så det næsten dækker. Kom evt. lidt rasp og et par smørklatter øverst. Stil fadet i ovnen i ca. 45 minutter eller til alle grøntsagerne er godt møre og overfladen er gylden. Serveres med lidt lun flute og tynde skiver af røget svinemørbrad. Stik skiverne på små træspyd, hvis du har nogen liggende.