Flæskesteg med appelsin og rosmarin

Flæskesteg med appelsin og rosmarin

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 kamsteg med svær
1 appelsin
rosmarin, frisk
2 laurbærblade
4 dl appelsinjuice
friskkværnet peber
havsalt
---------------------
kartofler
rødkål
asier, syltede

Fremgangsmåde:

Svinekød har godt af et skarpt modspil. Her er den traditionelle flæskesteg piftet op med appelsin ag frisk rosmarin. Appelsinskyen i bradepanden kan bruges som grundlag for en lækker sauce. Serveres som middagsret med rødkål, asier og kartofler, eller til julefrokosten med rugbrød og rødkål. Vend bunden i vejret på stegen og snit nogle små lommer i undersiden. Put friske rosmarinkviste og appelsinskal i lommerne. (Lav nogle tynde appelsinskræller ved hjælp af en kartoffelskræller). Gnid hele stegen med peber og rigelig havsalt. Læg den med bunden i vejret i en bradepande og hæld appelsinjuice i så det dækker sværen. Sæt stegen i ovnen ved 220 grader og lad sværen koge i 20 minutter. Tag den ud og vend den op. Pres lidt mere rosmarin og et par laurbær ned mellem sværene og drys med mere havsalt.Stil stegen ind i ovnen igen i 20 minutter. Skru ned på 170 grader. Lad appelsinjuicen blive i bradepanden og tilsæt evt. lidt mere, hvis det er kogt bort. Kom lidt flere rosmarinkviste ved. Lad stegen stå i ovnen i ca. fem kvarter endnu, muligvis mere, det afhænger af størrelsen. Check, om sværen er sprød, ellers giver du lige stegen nogle minutter under grillen til sidst. Lad stegen hvile lidt inden den skæres ud. Si evt. appelsinskyen til en sauce.