Flæskesteg af svinekam

Flæskesteg af svinekam

Forberedelses tid:

Antal:

10

Ingredienser:

2,25 kg svinekam, uden ben
2 spsk groft salt
2,5 laurbærblade
0,6 l vand

Fremgangsmåde:

1. Rids sværen helt ned til kødet med 1/2 cms mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især i siderne.

2. Drys sværen med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik et par laurbærblade ned mellem sværene eller læg dem under kødet.

3. Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret. Hæld vandet i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 11/2 time.

4. Saftigt kød fås ved at bruge stegetermometer. Hold øje med centrumtemperaturen. Når den er 55 grader, skal man mærke, om sværen er sprød. Hvis den ikke er sprød, kan man skrue op på 250-300 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk. Tag stegen ud af ovnen og hæld skyen fra bradepanden. Lad stegen hvile utildækket i ca. 20 minutter. Under hviletiden stiger stegens centrumtemperatur til ca. 70 grader. Samtidig medfører hviletiden, at kødsaften bliver inde i stegen i stedet for at løbe ud, når stegen skæres for. 5. Si stegeskyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik, og skum så overfladen fri for fedt. Brug skyen til sauce. Skulle der ikke være nok sky, kan man tilsætte bouillon, fond eller vin.

Forslag til tilbehør:

1) Brunede og hvide kartofler, rødkål, halve æbler med gele samt sauce

2) Bagte kartofler og salat af snittet rødkål blandet med syltede tyttebær

3) Hasselback kartofler og salat af icebergsalat, æbler, druer, fennikel og valnødder med olie-eddikedressing 4) Pastasalat af kogt pasta og soltørrede tomater i strimler. Dressing af olie, citronsaft,revet citronskal, salt og peber

5) Kartoffelsalat af nye kartofler i skiver, letkogte bønner og blomkålsbuketter, tomater i både og plukket salat. Dressing af olie, eddike, sennep og masser af krydderurter

6) Letkogte gulerødder og squash i skiver på skrå, vendt i smør og hakket persille. Hertil kartofler