Fiskesuppe med aioli

Forberedelses tid:
Antal:
2Forfatter:
Birgitte OdgaardIngredienser:
• 1 dl rejer, optøede
• 100 g hvid fisk
• 1 ds tomater, flåede og hakkede
• 0,75 grøn peberfrugt
• 0,5 løg
• 2 fed hvidløg
• 3,5 dl fiskefond
• mel
• hvidvin
• olivenolie
• salt og peber
• 2 æggeblommer
• olivenolie
• hvidløg, presset
• salt og peber
Fremgangsmåde:
Snit løg, hvidløg og peberfrugt fint. Sauter det gyldent i olivenolie i en rummelig gryde. Tilsæt ca. 1 spsk mel og rør kraftigt. Tilsæt ca. 2 dl hvidvin og rør igen kraftigt til massen er jævn. Tilsæt tomater og fiskefond og lad suppen simre i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber, og tilsæt den strimlede, hvide fisk. Den skal koge med i ca. 3 minutter. Rejerne skal blot gennemvarmes, de må endelig ikke koge.
Aioli: Rør æggeblommerne kraftigt med en del knust hvidløg. Derefter tilsættes der olivenolie i en tynd stråle. Når blandingen har opnået den rigtige mayonnaisekonsistens, kan der smages til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Server den varme suppe med ristet brød og klatter af aioli.