Fiskefrikadeller i krydret hylster

Fiskefrikadeller i krydret hylster

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 skiver brød, hvidt
300 g rødspættefileter
200 g torsk, filet
1 løg
1 fed hvidløg
0,5 spsk olie
1 spsk persille
1 gulerod
1 dl hvidvin
1 æg
1 tsk salt
0,5 tsk citronpeber, knust
2 kartofler, store
1 æggeblomme
1,5 spsk olie
dild
citron, både

Fremgangsmåde:

Smuldr brødet i foodprocessoren med kniven, skær fiskefileterne i tern, læg også dem i foodprocessoren. Pil og hak løg og hvidløg, svits det i olien uden at det tager farve, lad det svale af. Hak persillen groft, skræl guleroden og skær den i skiver. Tilsæt løg, persille, gulerod, hvidvin, æg, salt og citronpeber. Kør det hele til en fars. Form 12 bøffer, læg dem på et skærebræt i køleskabet ca. 30 min. Skræl kartoflerne og skær dem i papirstynde skiver, enkelst går det med foodprocessorens tynde snitteskive. Pensl fiskbøfferne på den ene side med sammenpisket æggeblomme, dæk med kartoffelskiver. Varm olien på en pande, brun ført kartoffelsiden, læg dem med kartoffelsiden opad i et ovnfast fad. Stil i en 200º varm ovn og steg igennem, 12-15 min. Drys med dild og server med citronbåde, salat og brød.