Fine pandekager

Fine pandekager

Forberedelses tid:

Antal:

12

Ingredienser:

125 g mel
3 dl mælk
1 æg
2 æggeblommer
1 knsp salt
1 knsp sukker
25 g smør, smeltet
1,5 citron
40 g smør
70 g sukker
50 g valnødder
1 dl grand marnier

Fremgangsmåde:

Mel, æg og æggeblommer røres lidt efter lidt med mælk til en ensartet dej, sukker og salt kommes i. Er der klumper i dejen, må den sies gennem en finmasket sigte. Dejen hviler en time, derefter tilsættes det smeltede smør. En smule smør kommes på en lille pande til bagning af den første pandekage, derefter skulle det ikke være nødvendigt at komme smør på panden. Bag små tynde pandekager, rul dem sammen efterhånden som de bages i et ildfast fad. Reven citronskal, citronsaft, smør og sukker koges til en sirup. Grofthakkede valnødder kommes i, når den er taget af varmen. Hæld siruppen over pandekagerne og varm dem i ovnen, lige inden de skal spises. Ved bordet overhældes de med Grand Marnier og antændes. Pandekagerne kan fryses.