Filet royal med salsa af peberfrugt og tomat

Filet royal med salsa af peberfrugt og tomat

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

1 filet royal
1 spsk olie
salt og peber
2-3 grene rosmarin
Salsa:
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
2 skalotteløg
6 tomater
½ citron
1 spsk olivenolie
basilikum, frisk
Tilbehør:
400 g pasta vendt i
1 spsk oliventapenade

Fremgangsmåde:

1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. 2. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider. Krydr med salt, peber og rosmarin. Læg kødet i et ildfast fad og sæt det i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege 30-40 minutter. Bruger du et stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 60 grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle. 3. Skær peberfrugterne i tern på ca. 1x1 cm. Læg dem i en skål sammen med fintsnittet løg og tomater i tern. Hæld saften af 1/2 citron, olie, hakket basilikum, salt og peber over og smag salsaen til. 4. Kog pastaen. Efter afdrypning vendes den med oliventapanade. 5. Anret kødet i meget tynde skiver på et fad. Hæld salsaen over kødet.