Fettuccine i laksesovs

Fettuccine i laksesovs

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

200 g røget laks
1 gulerod
1 zucchini
1 porre
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
0,25 l fløde
0,5 citron, skal
350 g fettuccine,båndpasta

Fremgangsmåde:

Efter disse ydmyge, stærke, folkelige retter med brødkrummer, ansjoser og broccoli, må der komme en afveksling. En ambitiøs pastaret med røget laks som støt vinder terræn på de italienske borde. En vred traditionsbunden italiensk gastronom har ligefrem kaldt laksen for fiskenes kylling, fordi den efterhånden er så almindelig. Fettucine eller linien al salmone er ikke længere en eksotisk ret for få udvalgte, men en etableret kombination af nordiske varer med italiensk pasta og fantasi. Følgende er vores personlige fortolkning.

Sæt vand over til pastaen i en stor gryde. Gulerod og zucchine renses og rives groft på et rivejern eller i køkkenmaskinen. Porren skæres i tynde skiver. Hvidløget pilles, halveres og varmes i olivenolie. Grøntsagerne tilsættes, der røres godt, og de svitses i Ca. 5 minutter. Tilsæt fløde og citronskal. Skær laksen i strimler eller terninger. Kog pastaen »al dente« og hæld vandet fra. Bland den straks med fløde- grøntsagssovsen og laksen.

VIN: Frascati Superiore - Ciré Rosato