Fettuccine i laksesauce (linguine al salmone)

Fettuccine i laksesauce (linguine al salmone)

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

200 g laks, røget
2 stk gulerødder
1 stk zucchini
1 stk porrer
1 fed hvidløg
olivenolie
0,25 l piskefløde
0,5 stk citron, skal
500 g fettuccine,båndpasta
salt og peber

Fremgangsmåde:

Sæt rigeligt vand over til pastaen, brug en stor gryde idet vandet skal dække. Vent med at salt vandet indtil det koger op igen efter at pastaen er kommet i, så optager pastaen mest salt. Gulerod og Zucchine renses og rives groft på et rivejern. Porren skæres i tynde skiver. Hvidløget pilles, halveres, hakkes og varmes i olivenolien. Grøntsagerne tilsættes, der røres godt, og de svitses i ca. 5 min. uden at branke. Tilsæt fløde og citronskal. Skær laksen i strimler. Kog pastaen al dente og hæld vandet fra. Bland den straks med fløde-grøntsagssaucen og laksen. Serveres som primo eller secondo med godt italiensk olivenbrød til. Vin.: Frascati Superior eller Ciró Rosato (sidstnævnte er flottest i glasset og passer til laksenes farve.) Bon Apetito.