Festpaté med svinemørbrad

Festpaté med svinemørbrad

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 svinemørbrad
10 g smør
1 løg
1 fed hvidløg
1 dl sherry, tør
2 skiver brød, hvidt
1,5 dl fløde 13%
2 æg
2 tsk salt
2 tsk paprika, mild
peber
salvie, tørret
1 kg hakket svinekød
30 g piastacienødder
4 skiver bacon
Tilbehør
brød
750 g salat
cornichoner

Fremgangsmåde:

1. Mørbraden afpudses for sener og bimørbrad. Dup den tør med køkkenrulle. Pil og hak løg og hvidløg fint. Brun mørbraden på alle sider i smørret. Læg den til side, så den kan afkøle. Svits løg og hvidløg let i stegeskyen og hæld sherryen over. Lad blandingen blive kold. Smuldr brødet i en stor skål og hæld fløden over. Lad det opsuge. Rør æg, krydderier og hakket kød i sammen med den kolde løgblanding og de hele nøddekerner. Farsen skal være ret fast.

2. Kom halvdelen af farsen i en 2 l form. Læg mørbraden ovenpå og dæk med resten af farsen. Slå formen i bordet, så huller i den færdige paté undgås, og glat overfladen. Dæk med baconskiverne. Stil patéen i en kold ovn på nederste rille. Tænd ovnen på 175 grader og bag patéen ca. fem kvarter. Tag den ud og lad den afkøle. Læg et let pres på og stil den i køleskabet til næste dag. Løsn patéen rundt i kanten og slå den ud. Skær den i skiver.