Ferskvandsfisk på Jødisk.(B)

Ferskvandsfisk på Jødisk.(B)

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

1 levende Gedde eller en levende Karpe med Mælke; Fi
125 g løg
rasp
1 æg
salt og peber
smør
Kryddersuppe
vand
2 karotter
3 porre, lys del
1 persillerod
2,5 løg
salt og peber

Fremgangsmåde:

Hvis du ikke er til gedde, kan du sagtens bruge en karpe med mælke, eller andre fisk. Tag Fiskene og gør dem i Stand og salt dem. Derpå skærer De små runde Stykker, der afhængig af Fiskens Størrelse, på en Diameter på 2 til 4 cm, ud af Ryggen på hver Side af Rygbenet, idet De dog forsøger mindst muligt at beskadige Skindet. Hak meget fint Løg og hak ligeledes de små Fiskestykker, De netop skåret ud af Fiskestykkerne, og bland det med Løgene. Fortsæt at hakke og kom så en Smule Rasp, der har været blødt op i Mælk, deri, derpå et helt æg, Salt, Peber og en Smule smeltet Smør. Ælt dette. til De har fået en meget jævn, glat Fars. Med denne Fars udfylder De de små tomme Rum. som De har skåret ud i fiskestykkerne. I en Kasserolle. der helst skal være af fortinnet Kobber, og som har et Låg der slutter godt, koges en Kryddersuppe af Vand, 2 opskivede Karotter, 3 Porrer, hvoraf dog kun bruges det hvide, og som er skåret i Stykker, Persillerod, Løg i Skiver, Salt og Peber efter Smag. Dette koger en halv Time. Man skal omhyggeligt undgå at tage for meget Salt. Fisken kommes ned i Suppen Stykke for Stykke, og man begynder med Stykkerne nærmest Hovedet. Lad Fisken koge over kraftig Ild og kom hvert femte eller tiende Minut en lille Skefuld koldt Vand ned i Gryden. Hele Kogningen bør vare en Time. Hvis De kan lide Safran, kan De, en halv Time inden De tager Fisken op, komme en Smule af dette Krydderi rørt ud i Suppen ned til Fisken. Fiskestykkerne lægges smukt på et Fad og serveres med Suppen, der først koges ind og så sies gennem en fin Sigte. Fisk tilberedt på denne Måde kan spises varm eller kold, som man vil. Dette er en meget god Ret.