Ferskenkompot med tre aromaer

Ferskenkompot med tre aromaer

Forberedelses tid:

Antal:

5

Ingredienser:

1 kg ferskner
200 g melis, stødt
2 stænger vanilie
0,5 appelsin, skal
0,5 citron, skal

Fremgangsmåde:

Når jeg tilbereder denne kompot, og en krukke med lavendelhonning står i nærheden, kan jeg godt finde på at bruge lidt af den i stedet for sukkeret. Kom fersknerne i en kasserolle ed kogende vand i 1 minut. Tag dem op og lad dem dryppe a£ Køl dem derefter af under vandhanen. Skræl dem og skær frugtkødet i stykker. Skær vanillestangen igennem på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Varm sukkeret op i 30 cl vand. Så snart det er smeltet, tilsættes vanillestængerne, vanillekornene, appelsin- og citronskrællerne. Koges ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt fersknerne. Lad det koge i 5 minutter. Tag fersknerne op og lad dem dryppe af, hvorefter de blendes. Tilsæt sukkerlagen til puréen for at opnå en konsistens som flydende syltetøj.