Fersken melon og røde bær i Saint-Amour

Fersken melon og røde bær i Saint-Amour

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

6 ferskner
1 melon
100 g solbær
24 hindbær
0,5 fl beaujolais
1 dl creme de cassis
40 g sukker
2 mynteblade

Fremgangsmåde:

1. Ferskenerne skrælles, og hver af dem skæres i 8 stykker. Melonen halveres, og kernerne skrabes ud. Med en dessertske skæres ca. 24 små stykker frugtkød ud i form af en halvmåne. Læg melon- og ferskenstykker i en salatskål tilsæt de tre fjerdedele af sukkeret, vinen og créme de cassis. Lad det trække koldt i i time. 2. Kom solbær i en lille kasserolle og sæt den over for kraftig varme, tilsæt en smule vand og resten af sukkeret. Lad bærrene koge ud i 5 sekunder, tag derefter kasserollen fra varmen og lad solbærrene blive kolde. Den charmerende og forførende harmoni i en flaske Saint-Amour er i fuldendt samklang med denne sommerdessert, men alle de frugtagtige Beaujolais.vine er meget velegnede i denne ret. Min far, Jean.Baptlste Troisgros, tilberedte denne dessert med Fleurie, den Beaujolais, som han satte højest. Blodfersken er den ideelle frugt til retten, men kan den ikke fås, vil hvide ferskener være at foretrække frem for gule; eventuelt kan også nektariner anvendes.