Fersken med hindbær og vaniljecreme

Fersken med hindbær og vaniljecreme

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

8 ferskner
0,75 l vand
175 g sukker
400 g hindbær
saft af 2 citroner
4 æggeblommer
150 g sukker
1 stang vanilie
5 dl creme fraiche

Fremgangsmåde:

Ferskner: Blancher fersknerne i kogende vand nogle få minutter. Tag dem op i en skål med koldt vand og flå skindet af. Kog vand og sukker sammen og kom hindbærrene i. Lad dem koge op et øjeblik. Tilsæt citronsaften og lad fersknerne koge i lagen i 5 min. Tag dem op i en skål og lad dem køle af i lagen. Vaniljecreme: Pisk æggeblommer og sukker til skum og tilsæt vanillekornene og creme fraichen. Anretning: Anret fersknerne i en dyb tallerken med hindbærsauce ved. Hæld en smule af cremen over og server resten separat. Pynt eventuelt med friske bær. Tips: Fersknerne kan koges dagen før, men tages ud af køleskabet i god tid, så de har stuetemperatur ved serveringen.