Fersken-limeis

Fersken-limeis

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

850 g Ferskner, halve i dåse
3 tsk limesaft, friskpresset
150 g florsukker
2 tsk vaniliesukker
1 tsk fintrevet limeskal
0,25 l piskefløde
0,5 l kærnemælk
Honningmandler
25 g smør
100 g mandler, smuttede og flækkede
1,5 dl akacie honning
0,5 dl vand
 
Pynt: Fintrevet limeskal

Fremgangsmåde:

Fersken-limeis: Hæld fersknerne til afdrypning i en sigte. Kom dem i en food processor/hurtigh akker sammen med limesaft, florsukker og vanillesukker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Kom ferskenblandingen i en skål og tilsæt limeskal. Pisk fløden stiv. Vend forsigtigt kærnemælk og flødeskum i fersken-blandingen. Hæld blandingen i en metalform (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Frys isblandingen i ca. 24 timer. Rør 3-4 gange under indfrysningen. Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Honningmandler: Smelt smørret i en pande. Tilsæt mandlerne og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. til mandlerne er gyldne. Tag panden fra varmen. Tilsæt honning og vand og rør i blandingen til honningen er smeltet. Ved serveringen: Anret fersken-limeis i kugler i portionsglas sammen med de lune honningmandler. Tip: Isen kan formes til kugler i god tid, fx dagen før. Stil isen i køleskabet i ca. 1 time. Form den til kugler og læg dem på fx et fladt fad. Stil iskuglerne tildækket i fryseren.