Fersk laks med grønsager og flødesauce

Fersk laks med grønsager og flødesauce

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

600 g laks med skind, fersk
1 løg
3 gulerødder i tynde skiver
1 bdt dild
1 dl god hvidvin
1 kvist timian
4 gulerødder
2 bdt forårsløg
2 porrer
1/2 l piskefløde

Fremgangsmåde:

Laksesiden skæres i 4 passende stykker og lægges med skindsiden nedad i et ildfast fad. Gulerødder og løg i skiver samt dild lægges oven på laksen. Hvidvinen hældes ud over laks og grøntsager. Fadet dækkes med sølvpapir og stilles i ovnen i 30 min. ved 200 gr. Porrer/forårsløg og de revne gulerødder svitses i smør ved høj varme i en gryde. Timiankvisten tilsættes. Piskefløden hældes ved og saucen står og simrer ved svag varme til laksen er færdigbagt. Saucen smages til med salt og peber. Laksen tages ud af ovnen, Gulerødder, løg og dild fjernes (og smides ud) og laksen løsnes forsigtigt fra skindet. Laksen anrettes på et fad eller på portionstallerkener. Serveres med jasminris og grønsagssaucen og evt en grøn salat. God appetit !