Faseret kalkunbryst

Faseret kalkunbryst

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

1 kg kalkunbrystfilet
2 skiver sandwichbrød
fløde 13%
1/2 æg, sammenpiskede
500 g svampe, blandede
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
persille
smør
salt og peber
olivenolie

Fremgangsmåde:

Pil og hak løgene fint. Sauter dem i smør, til de begynder at tage farve. Tilsæt de rengjorte, grofthakkede svampe og sauter dem med, til de ikke mere afgiver væde. Tilsæt finthakket/revet hvidløg og hakket persille. Smag til med salt og peber. Lad blandingen køle af, og rør den derefter i farsen. Skær en lomme i kalkunbrystfileten: før kniven ind fra siden midt på og skær vifteformet, så hullet i siden ikke bliver for stort, men så lommen kommer næsten helt ud i alle hjørner. Fyld farsen i, men ikke for fast. Saml åbningen med kødnåle. Gnid kødet med salt. Brun kødet i lige dele smør og olivenolie ved langsom varme, så fedtstoffet ikke branker. Kom kødet i en bradepande og steg det færdigt ved 200 grader i ca. 30 min. eller mere afhængig af kødets tykkelse. Kødet skal fjedre, når man trykker på det, det betyder, at også farsen er stivnet. Prøv evt at stikke en kødnål igennem det tykkeste sted, tæl til 10 og før kødnålen til læberne. Den skal virke varm også midt på indstikningslængden.