Farseret ribbensteg

Farseret ribbensteg

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1,5 kg ribbensteg
1,5 spsk groft salt
Til farsering
300 g hakket svinekød
1 tsk salt
0,25 tsk peber
1,5 dl letmælk
3 spsk havregryn
1 løg
25 g mandler
0,5 rød peberfrugt
2 håndfulde krydderurter
Tilbehør
salat
    brød, grov

Fremgangsmåde:

1. Bed slagteren fjerne ben og brusk og skære en lomme i kødets længde samt ridse sværen. Åbningen skal gå gennem kødet og omtrent ud til siderne. Rør det hakkede kød sejt med salt og peber. Kom mælk i efterhånden. Rør havregryn, finthakket løg, smuttede hakkede mandler, finthakket peberfrugt og krydderurter i farsen. Stil farsen i køleskabet i mindst 10 minutter. 2. Fyld farsen i stegen med en ske. Drys sværen med groft salt, gnid det ned mellem hver svær. Læg stegen på risten i en bradepande, evt. med stanniol i bunden. Stil den på nederste ribbe i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Lad kødet stege i 13/4 - 2 timer til det er mørt og gennemstegt. Check evt. med en kødnål - kødsaften skal være klar. Lad stegen hvile utildækket i ca. 20 minutter, inden den skæres i skiver. Kan serveres varm eller kold.