Farserede sølvbeder

Farserede sølvbeder

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 bdt sølvbeder, med top
1 spsk korender
1 stk løg
1 spsk hvedemel
8 spsk olivenolie
1 spsk pinjekerner
20 g ris
groft salt

Fremgangsmåde:

I stedet for at smide de grønne sølvbedeblade væk - jeg ser det kun alt for ofte og det gør mig så bedrøvet. Skulle De prøve denne opskrift, som så karakteristisk for Middelhavslandene. Bladenes blide smag bliver fremhævet af et fyld af korender og pinjekerner. Og De vil give mig ret i, at det er en sand delikatesse. Læg først korenderne i en smule lunkent vand. Kom risene i kogende, letsaltet vand, og lad dem koge i omkring 12 min. Lad dem derefter dryppe af og afkøle i en sigte. Skræl løget, hak det fint og svits det nogle minutter i en pande i 1 spsk. olivenolie. Skræl sølvbederne omhyggeligt, tør dem og pas på, at de grønne blade ikke går i stykker. Skær bladene fra stænglerne. Skær derefter stænglerne i tave på ca. 5 cm. Tilbered en hvid court-bouillon ved at opløse en spsk. hvedemel og en håndfuld groft salt i 3 I vand. Bring den i kog og kom sølvbedestænglerne i. Lad dem koge i Ca. 15 min. Lad dem dryppe af og hak dem groft med en kniv. Hæld 4 spsk. olivenolie i en pande og varm det op for middel varme. Kom sølvbedestænglerne i og sauter dem i Ca. 10 min. Rør rundt i dem fra tid til anden med en træspatel. I en salatskål blandes de sauterede sølvbedestængler, de afdryppede korender, pinjekerner, ris og løg. Blandingen smages til med salt og peber, og den formes til kugler på størrelse med en spiseskefuld. Pak disse kugler ind i de grønne sølvbedeblade. Læg disse pakker tæt sammen i et dybt fad, således at sammenføjningerne ligger nedad. Hæld resten af olivenolien over, tilsæt en smule vand og sæt dem i ovnen for middel varme (130C) i Ca. 35 min. Server dem varme i det fad, de er stegt i.