Farsbrød med æbler og nødder og rødløgskompot

Farsbrød med æbler og nødder og rødløgskompot

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g skinkefars
0,5 finthakket løg
4 bacon, skiver
50 g grofthakkede valnødder
2 spsk rasp
0,5 dl sherry
2 æbler
1 æg
Kompot:
2 rødløg
olie
salt og peber
timian
ribsgele

Fremgangsmåde:

Farsen røres med sherry, finthakket løg, nødder, æg, rasp samt salt og peber. Æblerne skæres i smalle både. Smør en mindre ildfast form med olie og "byg" en slags lasagne, ved at skifte mellem lag af fars og lag af æble. Slut med et lag æblebåde og dæk med baconskiver. Bag farsbrødet i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter. . Rødløgskompot: Løgene sauteres i smør med timian, salt og peber. Efter ca. 10 minutter vendes ca. 2-3 spsk ribsgele i, og kompotten serveres lun til farsbrødet. Retten serveres fx med ovnkartofler og en kold creme fraichedressing, rørt med hvidløg og lidt Dijonsennep.