Fakkelgaardens svinemørbrad

Fakkelgaardens svinemørbrad

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 svinemørbrad, stor
1,5 spsk olie
150 g kylling, bryst
1 æggehvide
1 dl piskefløde
salt og peber
1 svinenet
5,5 skiver parmaskinke
timian, frisk
Butterdej med svampe
1 pl butterdej, frost
250 g svampe
2 skalotteløg
smør
2 æggeblommer, pasteuriseret
1 spsk creme fraiche 38%
salt og peber
Kartoffelgaletter
350 g kartofler
5 g smør
3 æg
3 spsk piskefløde
1,5 knsp bagepulver
salt og peber
muskatnød

Fremgangsmåde:

1. Svinenet skal bestilles hos slagteren nogle dage i forvejen. 2. Mørbraden afpudses for bimørbrad, sener og hinder. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun mørbraden på alle sider i olie på en pande. Drys med salt og peber. 3. Kyllingekødet skæres i mindre stykker og blendes med æggehvide, fløde, salt og peber. Lad ingredienserne være så kolde som muligt og blend i kort tid. Stilles koldt indtil brug. Svinenettet bredes ud på bordet. Smør fjerkræblan dingen på svinenettet. 4-4 skiver parmaskinke lægges på og øverst mørbraden. Det hele rulles sammen. Læg rullen i køleskab. 4. Tø butterdejen op. Rul dejen tyndere ud og fyld dejen i 8 små tærteforme med en diameter på 6 cm foroven. Prik dejen med en gaffel og kom desuden stanniol og groft salt oven på dejen før bagning for at undgå hævning. Bag formene ved 225 grader i 10-15 minutter til de er lysebrune.Fjern evt. stanniol og groft salt de sidste minutter af bagningen. 5. Skræl kartofler og kog dem møre uden salt. Damp væden af og mos kartoflerne. Tilsæt smør. Rør æg, fløde, kartoffelmel, bagepulver, salt, peber og lidt revet muskatnød i. Mosen bages som 8 små pandekager. Bagetid ca. 3 minutter på hver side. Bages lige før servering. 6. Brun hurtigt mørbradrullen på panden på alle sider først med lukningen af svinenettet nedad. Panden sættes i ovnen sammen med timiankviste ca. 20 minutter ved 200 grader. Vend evt. kødet efter 10 minutter. Lad det hvile tildækket med stanniol i ca. 20 minutter. Resten af parmaskinken skæres i tynde stimler og bruges som pynt ved servering. 7. Svampe i skiver og finthakket løg ristes i smør. Blandingen kommes i de bagte formeoverhældes med æg og creme fraiche rørt sammen og tilsat salt og peber. Stilles i ovnen ved 225 grader, til overfladen er gylden og æggemassen endnu ikke er helt stivnet. Server straks.