Engelsk ingefærkage

Engelsk ingefærkage

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

50 g mandler
175 g smør
100 g sukker
1 dl sirup
1 spsk citronsaft
1 tsk citron, skal
250 g mel
1,5 tsk bagepulver
2 tsk ingefær, stødt
2 æg
smør
    mel

Fremgangsmåde:

1. Smør formen og drys med mel eller rasp. Smut mandlerne og hak dem fint. 2. Lun smør, sukker og sirup sammen med revet citronskal og -saft i en gryde, til det kan piskes sammen. Tag det af ilden og sæt gryden i koldt vand. 3. Sigt mel, bagepulver og ingefær i røreskålen. Hæld den afkølede (ikke mere end håndvarme) smørblanding over og rør det hurtigt sammen. Hæld de sammenpiskede æg i og bland igen hurtigt. Rør til sidst mandlerne i. Hæld dejen i formen og bag den ved 180° i 50-55 min., eller til kagen springer tilbage, når man trykker på den med et par fingre. Lad kagen køle af i formen i 30 min. og vend den derefter ud på en bagerist.