En slags fedtfattig lasagne

En slags fedtfattig lasagne

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

3 løg
3 fed hvidløg
0,5 kg gulerødder
2 squash
6,5 soltørrede tomater
1 ds flåede tomater
1 spsk olivenolie
0,5 kg oksekød, magert
1 l skummetmælk
0,5 kg kartofler, melede
muskatnød
lasagneplader
4 spsk parmesan ost
1 kg spinat, frisk
0,5 kg helbladet spinat, frost
10 g gær
3 tsk salt
1 kg hvedemel
0,5 l koldt vand
salat, blandet
0,5 citron, saft
peber

Fremgangsmåde:

Løgene skæres i tern og svitses i olie til de tager farve. Kom hakkede hvidløg og kød i og brun kødet. De soltørrede tomater udblødes i lidt kogende vand og blendes derefter med de flåede tomater. Gulerødder skrælles og skæres i små tern, squash rives groft. Tilsættes kødet sammen med tomaterne. Kødsovsen smages til med salt og peber. Der kan sagtens tilsættes flere eller andre grøntsager. En kødsovs kan trække utroligt mange grøntsager og stadig smage af kød. Lammekød er også fint til retten, men er ofte federe en oksekød.

Spinaten skylles flere gange. Dampes med det vand, der hænger ved i sidste skyl. Trykkes let af for vand. Kartoflerne skrælles, skæres i tern og koges i mælken. Når de er møre blendes det og smages til med muskatnød, salt og peber. Dette udgør "den hvide sovs".

Et stor fad smøres med lidt olie. Hvid sovs, kødsovs, spinat og pasta lægges taglagt i fadet. Start og slut med hvid sovs. I det sidste hold hvid sovs kommes 4 spsk parmesanost. Bages i ovnen ved 200 grader til pastaen er mør (ca. 3/4 time)

Tip:

Hertil spises grønne salatblade af forskellig art dryppet med citron og evt. et herligt brød: Start om morgenen med i et stort bagefad at blande vand, gær og salt og tilsæt så meget hvedemel, at der kommer konsistens i dejen. Pisk massen med et kraftigt piskeris. Tilsæt et par store skefulde mel af gangen og pisk grundigt (gerne flere minutter imellem). Sådan fortsættes til man fornemmer, at dejen begynder at slippe skålen sammenhængende, men stadig er klistret. Stilles køligt til hævning i mindst 5 timer. Form et slankt brød og lad det hæve et par timer. Tænd ovnen på så meget varme som muligt. Rids brødet . Skru varmen ned til 225 g. (gerne varm luft). Bag brødet ca. 45 min. Det må godt blive lidt "gråt" i skorpen. Skal bages et par timer før servering, da det bliver tunge skiver, hvis brødet er for varmt, når det skæres. Har man en køkkenmaskine, der kan trække en dej, er det en god ide at lade den gøre rørearbejdet, da man bliver træt af at piske, og brødets kvalitet afhænger af, at det bliver pisket godt. Det er det, der giver den lange, seje struktur.