En omelette aux fines herbes (med Krydderurter)

En omelette aux fines herbes (med Krydderurter)

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

65 g smør
45 g Vand
4,5 g Salt
3 g Persille
2,5 g kørvel
2,5 g Purløg
2 g estragon, frisk
0,5 g friskkværnet peber
4 æg

Fremgangsmåde:

Æggene slås i en Skål, og heri kommes Krydderurterne, Saltet, Peberet og Vandet. Det piskes kraftigt og får Lov til at stå omtrent en halv Time. Æggene piskes på ny i sidste øjeblik, og man laver Omeletten som ovenfor beskrevet. Røræggene saltes og pebres og står over svag Varme, til de har fået en passende Tykkelse. Røræggene serveres på varme Tallerkener. Der er mange forskellige Varianter af Røræg, og det Antal forskellige Ingredienser, som kan serveres med Røræg, er meget stort. Jeg vil her kun nævne tre, Røræg med Trøfler eller Morkler, Røræg med Rejer og Røræg med Blodpølse. Skal man lave Røræg med Trøfler eller Morkler, kommes Trøflerne eller Morklerne sammen med de Ingredienser, som i Almindelighed bruges til Røræg. Den Mængde af de to Svampe, der kommes i, bestemmes af ens personlige Smag. Røræg på denne Måde serveres bedst i en Rand lavet af 500 g Fjerkræ- eller Vildtpuré, der æltes med 3 Æg, og som derefter koges i en smurt Randform i Vandbad.