Eksotisk frugtsalat med frisk kokos

Eksotisk frugtsalat med frisk kokos

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

3 kiwi
8 dadler, friske
250 g blå druer
0,25 kokosnød
1 granatæble
2 appelsin
-----------------
1 appelsin, saft og skal
2 spsk rørsukker
1 vanilie, stang
0,25 chili, rød

Fremgangsmåde:

Du kan selv bestemme, om denne dessert skal være hot eller not. Jeg synes, det er sjovt og anderledes at krydre den med lige en lille smule chili, men det er selvfølgelig en smagssag. Brug gerne andre frugter og bær, fx friske blåbær, kinesiske kirsebær, frisk ananas osv. Men drop det med æbler, bananer og dåsefrugter, det er bare for kedeligt! Start med at attakere kokosnødden med en mejsel og hammer. Den skal gerne deles i mindst seks dele, så er den hårde skal nemmere at pille af. Når skallen er væk, kan du skrælle spåner af kokoskødet med en kartoffelskræller. Del druerne i kvarte og udsten dem. Skræl kiwierne og del dem i både på langs. Udsten dadlerne og del dem i både på langs. Skær skrællen af appelsinerne og skær fileter med en skarp kniv. (Det vil sige at skære alle hinder fra, så kun selve frugtkødet bliver tilbage. Brug evt. også en god saks). Del granatæblet på tværs og tag kernerne ud. Fjern omhyggeligt alle hvide hinder. Bland alle frugterne forsigtigt sammen. Kog hurtigt appelsinsaft og revet skal sammen med sukker og flækket vanillestang og, hvis du ønsker det, en kvart til en halv meget finthakket chili. Når sukkeret er opløst, køles marinaden af og hældes over salaten. Lad den trække ved stuetemperatur i mindst en time. Salaten kan sagtens laves om formiddagen. Server den gerne i flotte glas eller skåle, som du forinden har stillet i fryseren, så de dugger. Lidt citronmelisse skader jo heller ikke. PS: Gem resten af kokoskødet i en tæt plasticpose i køleskabet. Det smager helt vildt godt at rive det groft og koge det sammen med risene, næste gang du skal koge jasmin- eller basmatiris. Du kan også snitte det i smalle strimler og overtrække det med chokolade som en slags luxus-Bounty!