Dessertomelet flamberet i rom

Dessertomelet flamberet i rom

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

8 æg
6 spsk abrikossyltetøj
30 g smør, usaltet
50 g sukker
1 gl, lille rom
fint salt

Fremgangsmåde:

1. Slå æggene ud et ad gangen og skil hvider fra blommer i hver sin skål. Tilsæt blommerne 40 g sukker og pisk æggemassen igennem, til den bliver bleggul. Pisk derefter hviderne stive med en anelse salt. Vend hviderne i blommerne. Kom syltetøjet i en lille kasserolle og lun det for meget svag varme. 2. Smørret smeltes på en omeletpande. Hæld æggemassen på og steg omeletten, således at overfla den stadig er fugtig. Fordel det luneabrikossyltetøj på den. Fold omeletten sammen, så den får en smuk oval form, og lad den glide over på et ildfast fad. Den drysses med resten af sukkeret, og med en rødglødende jemgaffel laves et karamelliseret rudemønster i sukkeret ved at presse gaflen ned i det. 3. Rommen opvarmes i en potageske, hældes over omeletten og antændes; omeletten serveres straks, inden flammerne er døet helt ud. Dette var en af vore foretrukne desserter, når vi kom hjem fra en spadseretur. Vi brugte ganske enkelt den jemstang med krog, som anvendtes til at fjerne ringene på brændekomfuret, til at karamellisere sukkeret på omeletten. Man kan erstatte abrikossyltetøj, som har en lidt syrlig smag, med blåbærsyltetøj. En Macvin fra Jura vil være en god ledsager til denne dessert.