Dansk Kina Wok

Dansk Kina Wok

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 squash
4,5 gulerødder, store
1,5 perfrugt
1 kinakål, det hvide
200 g majs
22 stk citronmelisse blade
4 dl ris
400 g kylling
2 dl rapsolie
0,5 tsk muskat
1 tsk peber
1 tsk barbecue
1 tsk paprika
1 chili, rød
2 flutes

Fremgangsmåde:

Krydderolie: Ca. 1 dl. olie hældes i en lille beholder med låg til. Heri blandes muskat, peber, barbecue, paprika og chili - hvorefter låget sættes på og indholdet rystes. (evt. kan blandingen laves dagen før, for bedste resultat) Grønsagerne: De to squash skrælles. Den ene rives på rivejern sammen med gulerødderne, mens den anden, sammen med rød/grøn peber, skæres i små terninger. Det hele blandes i en skål sammen med majsene. Bunden af kinakålet skæres i passende strimler og puttes i en lille skål for sig selv. Citronmelissen hakkes og skal bruges til stegning af kødet. Kødet: Kyllingestykkerne lægges i krydderolien, hvorefter de steges i olien, sammen med citronmelissen, i en wok eller en stor gryde. Når kødet er stegt, hældes det i et dørslag, og væden hældes tilbage i wokken/gryden sammen med resten af olien. De kogte ris steges nu heri, hvorefter grønsagerne, på nær kinakålen, blandes i sammen med kødet. Lad det hele simre under låg i ca. 10 min. Vend det hele rundt og bland kinakålen i og tilsæt salt efter behov. Retten er nu klar til servering. Pynt med et par blade citronmelisse, og servér de to flútes lune evt. med lidt kryddersmør. Hvis retten mod forventning ikke er stærk nok, kan jeg anbefale en barbecue-sovs, som kan give lidt ekstra smag. (kan købes i de fleste supermarkeder).