Dansk gryde med svesker

Dansk gryde med svesker

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

0,5 kg svinesmåkød, tern
2 løg
1 spsk olie
1 tsk salt
peber
1 spsk mel
2 dl øl, mørk
citron, skal
8 svesker, uden sten
rosmarin, tørret
2 spsk soja
4,5 stilke blegselleri
Tilbehør
Løse ris
persille
tomat

Fremgangsmåde:

1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Pil løgene og skær dem i smalle både. Brun kødet i en gryde i olien ad to gange. Tilsæt løgene og lad dem svitse med under omrøring 3-4 minutter. Drys salt, peber og mel over kødet, rør det sammen og tilsæt øl ( eller boullion). Skyl citronen og skræl et tyndt stykke af skallen.

 

2. Klip eller skær sveskerne i strimler. Kom citronskal, svesker, rosmarin og soja i gryden. Kog kødet mørt under låg ved svag varme 20-30 minutter. Skær blegsellerien i skiver og kog dem med de sidste 5 minutter. Smag retten til med salt og peber.