Dampet kyllingebryst på røsti

Dampet kyllingebryst på røsti

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g kyllingebryst filet, fersk
1 citron, skiver
1 kvist rosmarin
2 bagekartoffel
olie
salt og peber
1 peberfrugt, rød
3,5 forårsløg
salt og peber
kapers

Fremgangsmåde:

Hvorfor skal kylling altid steges? Her har jeg valgt at dampe det med citron og rosmarin og servere det på en bund af røsti; kartoffelpandekager. De kan godt være liiiidt svære at lave, men hvis du er omhyggelig med at udvande de revne kartofler, går det nemmere. Du kan godt bruge porrer eller almindelige løg i tynde ringe i stedet for forårsløg. Tag ben og skind fra kyllingekødet, hvis du har købt en udskæring med det på. Kom kødet i en gryde med et par deciliter kogende vand krydret med citronskiver, frisk rosmarin og salt. Damp det under låg ca. 15 minutter. Skræl og riv kartoflerne groft. Udvand de revne kartofler i to hold vand og dup dem tørre i et (rent) viskestykke. Steg to store eller fire små røsti i olie på en tefalpande. Mas dem lidt på overfladen med paletten mens de steger, så hænger de bedre sammen. Tag dem op og hold dem varme. Nu sauteres peberfrugt og strimlede forårsløg ved lav varme til de er bløde, ca. 8 minutter. Tilsæt gerne ½ dl vand, så løgene ikke branker. Tilsidst tilsættes kapers, salt og peber. Læg de varme røsti nederst, herpå peberfrugtsauteen og til sidst den dampede kylling. Pynt med et par sorte oliven. Hvis du synes det er for bøvlet med kartoffelpandekagerne, kan du blot servere retten med råstegte kartofler. Det andet ser bare mere tjekket ud.