Dampet and fyldt med grødris

Dampet and fyldt med grødris

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

1 and
1,5 spsk sojasauce, tyk
5,5 spsk jordnøddeolie
1 tsk salt
1,5 spsk shaoxing vin
1 stjerneanis, hel
1 tsk sichuanpeber
0,25 mandarinskal, tørret
2,5 tsk kartoffelmel
1,5 spsk østerssauce
350 g broccoli med stok
Til fyldet
15 g rejer
3 spsk jordnøddeolie
2 fed hvidløg
3 forårsløg
50 g svinekød, strimler
8 kinesiske svampe, tørrede
50 g bambusskud, dåse
75 g grødris
0,5 tsk salt
1,5 spsk sojasauce
peber, friskkværnet

Fremgangsmåde:

Til 6 personer med 3 andre retter.

 And fyldt med grødris er populær hos de fleste kinesere, uanset fra hvilket område. Fyldet kan laves dagen i forvejen og stilles i køleskab, men det skal tages ud, så det har stuetemperatur, inden det fyldes i anden.

1 Opblød rejerne i så meget kogende vand, at de netop er dækket, i 20 minutter. Si dem, men gem vandet.

Udblød mandrinskal i 20 min. i koldt vand. 

Grødris udblødes i 2 timer i koldt vand og sies. 

 

 

2 Tilbered fyldet: varm en wok over kraftig varme, til den ryger. Tilsæt olien og slyng den rundt. Tilsæt hvidløg og forårsløg og rør et par sekunder. Tilsæt rejer, rør, svinekød, rør, og så svampe, bambusskud, grødris og rejevandet. Bland det og rør i Ca. i minut. Smag til med salt, tynd soyasauce og peber. Hæld det i en skål. Vask og tør wok’en.

 

3 Kog en kedel vand. Skold anden, vend den flere gange så den skoldes jævnt over det hele. Tør vandet af den.

 

4 Smør den, mens skindet stadig er varmt, over det hele med tyk soyasauce, husk vinger, lår og ben. Læg den på en rist.

 

5 Opvarm en wok over kraftig varme, tilsæt olien, slyng den rundt og varm den til den ryger. Sænk forsigtigt anden ned i olien med brystsiden nedad og steg den 1-2 minutter, eller til den bliver brunlig. Vend den med en træske i den ene hånd og en anden træske inden i anden, og steg den 1-2 minutter på den anden side. Sluk for varmen. Læg anden på et stort fad. Kasser olien.

 

6 Gnid anden, når den er afkølet en smule, over det hele med salt og vin. Fyld den løst indeni med fyldet, det er ikke nødvendigt at sy åbningerne sammen.

 

7 Læg den på et stort fad med Ca. 2,5 cm høje sider. Tilsæt stjerneanis, peberkorn og mandarinskal. Damp den i wok eller dampgryde i 1¾-2 timer (s. 44). Anbring den forsigtigt på et stort ildfast fad. Hold den varm i en ovn med svag varme.

 

8 Skum det meste af fedtet af dampfadet. Si skyen over i en gryde, kasser krydderierne: der bør være Ca. 3 dl væske. Bring det langsomt til at simre. Hæld kartoffelmel opløst i 3 spsk vand, i, og rør mens det jævner. Smag det til. Tilsæt østerssauce. Tag det fra varmen, og hold det varmt.

 

9 Læg broccolien i en gryde kogende vand med i tsk salt og i spsk olie. Bring det i kog og lad det koge 2-3 minutter til den er mør, men stadig sprød. Si den. Tag anden ud af ovnen og arranger broccolien omkring den. Hæld den varme sauce over and og broccoli.