Dagmars vandkringle

Dagmars vandkringle

Forberedelses tid:

Antal:

20

Ingredienser:

1 kg Mel
5 æg
100 g sukker
0,5 dl fløde
50 g smør
75 g gær
1 tsk kardemomme

Fremgangsmåde:

Gæren røres tynd med 1 skefuld vand. De hele æg piskes kraftigt med sukkeret. Derefter blandes mel, kardemomme, gær, de sammenpiskede æg og fløde sammen; dejen æltes meget omhyggeligt, den lægges i en krukke (plastikskål kan også anvendes), som dækkes med et rent viskestykke og sættes i koldt vand i 12 timer. Derefter slås dejen op (æltes), det kolde smør æltes i, kringlen formes skal efterhæve i ca. 20 min., pensles, strøs med sukker og hakkede mander (kan undlades) bages ved 220 - 225 grader i ca. 30 min. den er holdbar i fryser i 9 mdr.)