Dådyreryg

Dådyreryg

Forberedelses tid:

Antal:

7

Ingredienser:

1 dyreryg
1 tsk fines herbes
1 tsk enebær, pulveriseret
100 g smør
0,75 dl rødvin
2,5 dl piskefløde
2 kviste timian
2 skalotteløg
0,5 bdt persille
salt og peber

Fremgangsmåde:

Tag de løse hinder af kødet og læg det i bradepanden og drys det med fines herbes og enebær. Skær iskoldt smør i meget tynde skiver og læg dem over ryggen. Brun så ryggen midt i ovnen ved 225-250°. Tag bradepanden ud og dæmp ovnvarmen til ca. 125°. Læg timian kviste, hakket chalotteløg og persille under dyreryggen og dryp med halvdelen af rødvinen og fløden. Sæt evnt. et stegetermometer i og steg den i ca. 45 minutter. Si skyen fra op i en gryde. Dæk kødet med folie og viskestykker og lad det trække i 10-15 minutter. Spæd skyen med rødvin/bouillon og piskefløde og kog til edn jævner. Smag til med salt og peber og evnt. lidt rønnebærgelé. Skær dyreryggen for ved at skære langs rygbenet og ud langs ribbenene. Skær den tynde filet i skiver på skrå. Tilbehør: Kan serveres med kogte halve pærer med tranebær og ristede champignoner eller med en Waldorf salat (se næste opskrift). God fornøjelse...