Cuvettesteg med champignonsauce

Cuvettesteg med champignonsauce

Forberedelses tid:

Antal:

5

Ingredienser:

1,5 kg kalvecuvette
20 g smør
1 stk rødløg
2 gl hele champignon
2 ds flåede tomater
1 stk chili, rød
1 stk rodselleri
1 stk broccoli
0,25 liter fløde 13%
1 stk grøntsags bouillonterning
1 liter kogende vand
maizena jævner
kulør
salt og peber
paprika, stærk
cayenne peber
timian
Tilbehør
250 g kartofler, både
rødvin

Fremgangsmåde:

Hæld fedtstof i en stegegryde og lad det bruse godt af. Drys kalvecuvetten med timian, salt og peber, samt evt. lidt stærk paprika. Brun kalvecuvetten godt af på alle sider i en stegegryde. Snit rødløget og chilien groft (pil kernerne ud af chilien, hvis ikke ekstra stærk smag ønskes) bland det op i gryden Hæld champignonerne i med væden og tilsæt bouillonterningen, der er opløst i det kogende vand. Hæld de 2 dåser flået tomater i. Lad det hele simre for svag varme i ca. 45 min. Skyl broccolien og del den i små buketter, del sellerien i 2 og læg den ene halvdel væk. Skyl den anden del og snit den i mindre stykker. Kog den i let saltede vand sammen med broccolien, til den er mør. Vask og skær kartoflerne i både med skræl på drys dem med salt og cayennepeber og sæt dem i en varm ovn (200 C) i 35 min. Når stegen har simret, tages den op ad gryden og lægges på et spækbræt indpakket i staniol omviklet med et viskestykke for at holde på varmen. Væden i gryden sies fra tilbehøret. Den fra siet væde hældes tilbage i gryden. Tilsæt fløde og smag til med cayennepeber og evt. andre krydderier. Lade det hele få et opkog og tilsæt jævning som anvist på pakken. Tilsæt til sidst kulør. Skær cuvetten ud i pæne stykker og server med de færdige kartoffelbåde og grønsagerne. Champignonerne de andre ingredienser, der gav smag til saucen serveres som ekstra tilbehør. En god rødvin runder hele denne herlige middag af. Evt. rester kan spises koldt dagen efter med ris til nemt og hurtig!