Courgettekage med pinjekerner

Courgettekage med pinjekerner

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

300 g courgette
150 g smør
4 æg
300 g hvedemel
250 g melis, stødt
0,5 tsk salt
1 brev vaniliesukker
1 brev bagepulver
100 g pinjekerner
1 knsp kommen, stødt

Fremgangsmåde:

Dette er en ret usædvanlig kage med en dejlig smag og duft. Den kan opbevares adskillige dage i køleskabet, hvis den når den er helt kold pakkes ind i alufolie. Smelt smørret over svag varme. Skyl courgetterne og riv dem groft. De 4 æg, det smeltede smør og sukkeret blandes i foodprocessoren. varm ovnen op til 220 C. Bland hvedemel, vanillesukker, bagepulver (eller tvekulsurt natron) sammen i en skål og hæld det i foodprocessoren til blandingen af æg, smør og sukker. Blend det hele, til dejen bliver glat og ensartet. Vend de revne courgetter og pinjekernerne heri. En sandkageform smøres med en smule smeltet smør, og drysses med mel, hvorefter dejen hældes i formen. Sæt den i den forvarmede ovn. Efter 10 min. sænkes temperaturen til 180 C, og kagen bager færdig ved denne temperatur i løbet af 1 time. Når kagen er færdig, vendes den ud af formen og køler af på en bagerist.