Coq au vin

Coq au vin

Forberedelses tid:

Antal:

ca. 5 personer

Ingredienser:

1 kylling
smør
olivenolie
2 skiver, tykke flæsk, saltet
12 perlehønebryst
12 små faste champignoner
mel
salt og friskkværnet peber
2 fed hvidløg
1 stilk timian
2 laurbærblade
2 stilke persille
4 spsk cognac
1/2 fl rødvin
1 tsk sukker
1 spsk smør
1 spsk mel
persille, frisk

Fremgangsmåde:

Skær kyllingen i 8-10 stykker (2 underlår, 2 overlår, 4-6 stk bryst). Sauter flæsket i smør i en stegegryde, til det begynder at tage farve. Tilsæt de pillede løg og efter et par minutter de små hele champígnons. Sauter videre, til svampene begynder at tage farve. Tag det hele op med hulske. Vend kyllingestykkerne i mel og brun dem i fedtet i stegegryden. Krydr med salt og peber. Kom flæsk, løg og svampe i gryden igen. Tilsæt timian, hvidløg, laurbærblade og persillestilke. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen ved 190 grader i ca. 30 min. Tag kød, bacon, løg og svampe op med en hulske. Skum fedtet af stegeskyen. Sæt gryden på et varmt blus og hæld cognac over. Tænd ild til gryden og lad den brænde et øjeblik. Hæld rødvinen i. Tilsæt sukker og kog saucen ned til det halve. Gnid smør og mel sammen til en smørbolle i en tekop og pisk den i saucen. Lad den koge igennem. Si saucen over i en ren gryde. Tilsæt kød, flæsk og grønsager. Læg låg på og sæt den i ovnen ved 120 grader indtil servering. Drys med hakket persille. Det virker umiddelbart kompliceret, men de enkelte processer er ikke svære, og det endelige resultat er fremragende. Man kan også lave den med hvidvin og drysse med frisk estragon.