Confit de Canard

Confit de Canard

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 andelår
2 tsk havsalt
timian, tørret
enebær
peber
900 g ande-/ gåsefedt

Fremgangsmåde:

Pluk eventuelle fjerrester af lårene. Gnid skindsiden grundigt med salt og lad dem hvile koldt i køleskab 24 timer. Herved trækkes vand ud af skindet og lårene bliver sprødere, når de bliver stegt. Læg lårene i en stegegryde el. lign. der passer i størrelse og hæld smeltet fedt over dem, så de er helt dækket af fedt. Bring gryden i kog, tag den af ilden. Læg låg på og sæt den i ovnen ved 160 grader i ca. 2 timer. Tag et lår op og prøv om det er mørt. En grill-nål skal slippe kødet af sig selv. Lad lårene køle af i fedtet. Hvis lårene er helt dækket af fedt holder de sig meget længe på køl. Ved servering tages lårene op af fedtet og steges gyldne på skindsiden på en pande. Herefter gøres de færdige en 200 grader varm ovn i 15-20 min., til de er sprøde. Server dem med fx blandet grøn salat og sprødt brød, eller - mere dansk - med rødkål.