Citrus-marengs-tærte

Citrus-marengs-tærte

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

170 g hvedemel
90 g usaltet smør, koldt
1 knsp salt
50 g flormelis
2 æggeblommer
1 spsk smør, smeltet
2 spsk sukker
3 æg
80 g sukker
1,5 dl fløde 13%
2 spsk citronsaft, friskpresset
2 spsk limesaft, friskpresset
1 lime, skal
1 citron, skal
2 æggehvider
120 g sukker

Fremgangsmåde:

Ingredienserne står i den rækkefølge de mængde-vis skal anvendes!! Mørdej: Blend alle ingredienserne til mørdejen i en foodprocesser et par minutter, så der opstår brødkrummer. Tag dejen op og ælt den samen. Stil den på køl et par timer. Pensl formen (24 cm) med smeltet smør og drys hele vejen rundt med sukker, stil den på køl. Beklæd formen med dejen, som rulles ud mellem to stykker bagepapir. Stil dejen på køl igen i 30 minutter. Blindbag ( dæk dejen med bagepapir og brug salt eller bønner som vægt) mørdejen i 15 minutter ved 175 grader og tag fyldet (bagepapir med salt eller bønner) op og bag yderligere 15 minutter, indtil kagen er gylden. Skær kanten til med en kniv. Fyld: I en skål piskes æg, sukker og fløde sammen. Vend forsigtigt citrussaft og skal heri. Kom fyldet op i den forbagte tærtebund og bag tærten i en 180 grader varm ovn i ca. 30 minutter eller indtil fyldet har en fast konsistens. Tag tærten ud af ovnen og afkøl. Marengs: Pisk æggehvider meget stive med havsalt og sukker. Tag tærten ud af formen og smør marengs hen over tærten. Husk at få smurt marengsmassen helt ud til tærtekanten, så den lukkes grundigt. Bag tærten i en 250 grader varm ovn i 8-10 minutter eller indtil den er gylden og sprød på toppen.