Citrontærte

Citrontærte

Forberedelses tid:

Antal:

10

Ingredienser:

7 citroner, saft og skal
350 g sukker
6 æg, hele
9 æggeblommer
300 g smør, usaltet
tærtedej, færdig

Fremgangsmåde:

1. Ovnen forvarmes til 160 grader.

2. Dejen presses ned i en tærteform, og bunden forbages, hvorefter den afkøles.

3. Imens laves fyldet. Kom alle ingredienser bortset fra smørret i en stor gryde og opvarm for meget svag varme. Pisk ingredienserne sammen, til æggene er samlede, og sukkeret er opløst.

4. Tilsæt halvdelen af smørret og bliv ved med at piske. Nu vil æggene begynde at koge, og massen vil kunne dække bagsiden af en ske. Tilsæt resten af smørret og rør, til massen bliver meget tyk. Det er vigtigt at blive ved med at piske under kogningen, idet det ellers vil skille. Tag gryden fra varmen og sæt den på en kold overflade og pisk, til massen er lunken.

5. Ovntemperaturen sættes op til 230 grader.

6. Hæld citronfyldet i den forbagte tærtebund og bag den, til overfladen er brun. Dette vil vare 5-8 minutter.