Citronmarinerede svinekoteletter med stegte squash

Citronmarinerede svinekoteletter med stegte squash

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2 svinekoteletter, med ben
1 citron
olivenolie
salt og knuste peberkorn
rosmarin
-------------------------------
1 squash
olivenolie
citron, skal
salt og peber
fløde
----------------------
ris
kapers

Fremgangsmåde:

Svinekød har fået ry for at være utjekket at spise, men køber man kød af en god kvalitet, fx økologisk, er det nu rigtig, rigtig godt en gang imellem.

Citron giver en frisk smag til kødet.

Lad det marinere så længe som muligt, allerhelst natten over. Læg koteletterne i et fad og pres citronsaft ud over. Du skal dog først lige huske at rive lidt af skallen fint. Kom også lidt olie, salt, peber og rosmarin over kødet og lad det trække med denne marinade så længe som muligt.

Dup det marinerede kød tørt med køkkenrulle og steg eller grill koteletterne i lidt olie. De skal have ca. 15 minutter i alt afhængig af tykkelse.Grill også et par tykke skiver citron. Drys kødet med salt og peber. Lad det evt. hvile indpakket lidt inden serveringen. Top gerne op med lidt kapers. Snit squashen i bjælker og steg dem gyldne i lidt olivenolie. Drys med salt, peber og evt. lidt revet citronskal. Server retten med løse ris eller ovnkartofler. Savner du sauce, kan du hælde en slat fløde ovenpå squashbjælkerne og lad det koge kort op til det tykner.