Citronlever med persillesmør

Citronlever med persillesmør

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 personer
500 g kalvelever
2 spsk citronsaft, friskpresset
85 g smør
3,5 spsk persille, frisk
2 spsk hvedemel
0,75 tsk groft salt
friskkværnet peber
Pynt
1 tomat
600 g grønne bønner
1 citron

Fremgangsmåde:

Fjern hinderne og skær leveren i skiver. Læg dem i et fladt fad og dryp med citronsaft. Stil leveren koldt ½ time. Tag 25 g smør fra til stegning.

Skær resten i små blokke, der rulles i persille og stilles koldt. Vend leverskiverne i mel blandet med salt og peber.

Lad smørret gyldne i en pande, og steg leverskiverne ved svag varme, 2-3 min. på hver side. Anret leveren på et varmt fad, og læg 1 skive citron og 1 skive tomat med persillesmør på hver leverskive.

Tip: Persillesmør kan købes i pakker a 125 g.