Citronlever med persillesmør

Forberedelses tid:
Antal:
4Forfatter:
Karolines køkkenIngredienser:
• 4 personer
• 500 g kalvelever
• 2 spsk citronsaft, friskpresset
• 85 g smør
• 3,5 spsk persille, frisk
• 2 spsk hvedemel
• 0,75 tsk groft salt
• friskkværnet peber
Pynt
• 1 tomat
• 600 g grønne bønner
• 1 citron
Fremgangsmåde:
Fjern hinderne og skær leveren i skiver. Læg dem i et fladt fad og dryp med citronsaft. Stil leveren koldt ½ time. Tag 25 g smør fra til stegning.
Skær resten i små blokke, der rulles i persille og stilles koldt. Vend leverskiverne i mel blandet med salt og peber.
Lad smørret gyldne i en pande, og steg leverskiverne ved svag varme, 2-3 min. på hver side. Anret leveren på et varmt fad, og læg 1 skive citron og 1 skive tomat med persillesmør på hver leverskive.
Tip: Persillesmør kan købes i pakker a 125 g.