Citron- og cremefraichetærte

Citron- og cremefraichetærte

Forberedelses tid:

Antal:

10

Ingredienser:

4 stk æg
2 tsk sukker
2 tsk vaniliesukker
3 stk citroner
3 dl piskefløde
3 dl creme fraiche 38%
150 g hakkede hasselnødder
Marinade til citronskiverne:
100 g sukker
1 dl vand
1 stk citron

Fremgangsmåde:

Æggeblommerne piskes med sukker og vanillesukker til en let creme. Den revne skal og saften fra citronerne blandes i. Fløden piskes og blandes med cremefraiche og cremen af æggeblommerne. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i. I bunden af springformen drysses der med halvdelen af hasselnødderne. Den færdige tærtemasse hældes i formen - og de sidste nødder drysses på. Formen pakkes i film og fryses ved ca. 18 grader. Tærten serveres i tynde skiver med lidt kold cremefraiche og sukkersyltede citronskiver.