Christians Yndlingschokoladekage

Christians Yndlingschokoladekage

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 æg
160 g sukker
160 g smør, blødt
80 g chokolade, revet
0,5 tsk kanel
160 g mandler
1 nip salt

Fremgangsmåde:

1. Hak mandlerne (med skal) fint eller kværn dem. 2. Del æggene og pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret (80 g eller 1 dl). Rør det bløde smør i. Tilsæt revet chokolade og kanel. 3. Pisk hviderne halvstive med et nip salt. Tilsæt 2 spsk af resten af sukkeret og lad det sidste sukker risle langsomt i, mens hviderne piskes helt stive og blanke. Fold først en tredjedel af hviderne i æggemassen, så de hakkede mandler og derefter resten af hviderne. 4. Hæld dejen i den smurte form og bag den ved 160° i ca. 45 min. Lad kagen køle af og servér den i fadet med en ske. Giv koldt flødeskum til. Drys evt. overfladen med flormelis/kakao eller siksak-striber af smeltet chokolade. Kagen er nærmest konfektagtig og rækker derfor til mange personer. Den er god til buffeter.