Chokoladeroulade med syltede rabarber

Chokoladeroulade med syltede rabarber

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

6 æggehvider
100 g mandler, smuttede
150 g flormelis
smør
200 g hindbær
0,5 kop vand
2 spsk sukker
5 dl piskefløde
2 citroner, saft
200 g chokolade, mørk
cacao
6 rabarber
3 dl vand
200 g sukker
1 stang vanilie

Fremgangsmåde:

Bund Pisk æggehviderne meget stive. Mal mandlerne fint og vend dem i æggehviderne sammen med flormelisen. Læg smurt bagepapir i en bradepande, fordel dejen jævnt og bag den i en forvarmet ovn i 30-40 min, ved 150°. Stil bunden til afkøling med et fugtigt viskestykke over. Creme Giv hindbærrene et opkog med vand og sukker. Stil det til afkøling. Pisk fløden og rør hindbær og citronsaft i. Vend smeltet chokolade i. Fordel cremen over kagebunden, der derefter rulles til en roulade. Drys med cacao. Syltede rabarber Skær rabarberne i meget tynde skiver. Kog vand og sukker til en lage sammen med vanillestangen og hæld den over rabarberne. Lad dem stå og trække i et par timer. Anretning Anret kagen på et fad med en smule syltede rabarber. Server resten af rabarberne separat. Pynt eventuelt med citronmelisse. Tips Kagen kan holde sig et par dage i køleskab.