Chokoladekage med svesker

Chokoladekage med svesker

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

15-20 stk svesker
1 dl likør
25 gram kakao
150 gram chokolade, mørk
75 gram smør
175 gram rørsukker
1 dl vand
4 stk æggehvider
100 gram mel

Fremgangsmåde:

Læg sveskerne i en skål og hæld likør over og lad dem trække så længe så muligt, dog mindst 1 time.
Kom kakao, chokolade, smør, vand og ca. 100 g. sukker i en gryde og smelt det hele og lad chokolademassen køle af.
Pisk æggehvider stive og rør de sidste 75 g. sukker i æggehviderne. Si melet i æggemassen og bland det forsigtigt sammen. Tilsæt den afkøles chokolademasse og rør det sammen med let hånd. Hæld dejen i en springform (23cm) og tryk sveskerne ned i chokoladekagen.
Bag kagen i ca. 30-35 minutter ved 175 grader, den skal være fast. Lad kagen afkøle før den skæres. 
Server flødeskum evt. blandes der lidt likør i fløden.