Chicken curry

Chicken curry

Forberedelses tid:

Antal:

3

Ingredienser:

1 stilk citrongræs
12 macadamianødder
1 rød chili, frisk
4 fed hvidløg
1 ds kokosmælk
3,5 kylling, bryst
3 spsk olie
1 løg
2 tsk gurkemeje
salt
1,5 lime, saft

Fremgangsmåde:

.... Brug kun de 10 nederste cm af det friske citrongræs og skær det i tynde skiver, kom det i food-processor med nødderne, den rengjorte ituskårne chili, hvidløget og lidt af kokosmælken. Kør det til en jævn pasta. Hak løget. Skær kyllingekødet i tommelfingertykke strimler på tværs af kødfibrene. Sauter løget i lidt af olien. Tilsæt "pastaen" og rist den uden at brænde den. Tilsæt resten af olien og kyllingekødet og sauter det med, til kødet tager lidt farve. Tilsæt gurkemeje, salt og mere kokosmælk. Skru ned og lad retten snurre i 20 min. Tilsæt resten af kokosmælken og kog op. Smag til med friskpresset limesaft. Server ris til. Hvis det er for omstændeligt med pastaen, så findes der færdige carry-pastaer, men man kan også bruge et par spsk carrypulver på løgene, når de er ved at tage farve. Carryen skal sauteres med. Tilsæt hakket hvidløg sammen med kødet. Der kan serveres små skåle med tilbehør: kokosmel, hakket grøn og rød peber, chutney